Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

De DioNeth Collecties
De digitale theologische
bibliotheek

Wilt u Gods Woord beter begrijpen?

Wij hebben alle informatie voor u binnen handbereik in onze uitgebreide DioNeth Collectie!


Onze DioNeth Collectie kunt u het beste vergelijken met een digitale theologische bibliotheek. U vindt informatie over uiteenlopende theologische thema’s, zoals Dogmatiek, Catechismus, Afscheiding en Ethiek. Daarnaast vindt u informatie over onder meer de Reformator Luther, Kerkvader Augustinus en over Johannes Calvijn. U vindt verschillende bijbelboeken, waaronder de Brieven van Paulus en de Openbaringen van Johannes, en meer.

DioNeth

Wat is Dioneth?

Dioneth staat voor:
Digitale Ontsluiters van Nederlandse Theologie

Dioneth is een afkorting voor een digitale theologische boekencollectie, met werken uit verschillende theologische genres: commentaren, preken, catechismus, dogmatiek, brieven etc. U kunt al deze werken lezen en de meeste werken ook razendsnel doorzoeken!

Functies

Zoeken

Zoeken is een optie waarmee u heel eenvoudig een Bijbelvers, woord of meerdere woorden binnen enkele seconden kunt vinden en deze zoektermen worden geel gearceerd zodat u in een oogopslag het gezochte item op de pagina ziet.

Lezen

Als het gaat over het lezen, dan hoor je wel eens: ‘doe mij maar een boek in handen’. Dat hebben wij voor u concreet gemaakt. Ons digitaal boek geeft u een echt ‘boekgevoel’, met één verschil, in ons boek kunt u de lettergrootte veranderen

In- en uitzoomen

Soms zijn bepaalde artikelen van een krant wat klein afgedrukt en dan wil je een bepaald gedeelte van de bladzijde wat groter kunnen maken of misschien wilt u juist wat meer van de bladzijde zien, dan gebruikt u de ‘zoomoptie’!

Bookmark

Gisteren las u in een commentaar op Openbaringen een prachtige uitleg, maar u weet niet meer waar! Onze bookmark tool onthoudt voor u waar u bent gebleven, zodat u de volgende dag gewoon weer verder kunt gaan waar u was gebleven.

Persoonlijke notities

Je bent bezig met het voorbereiden van een Bijbelstudie en wilt bepaalde gedeelten wat langer bewaren? Dan kun je door ‘pin’- of ‘rechthoek-notitie’. Deze persoonlijke aantekeningen worden dan opgeslagen onder het tabblad: mijn notities

Aanpassingen

Als u ’s avonds een boek leest en het wordt wat donkerder, dan doe je de lichten. Aanpassingen is eigenlijk het licht van uw boek waardoor het lezen makkelijker wordt. Als het donker wordt kunt u de bladzijde wat lichter maken.

Boleaans zoeken

Voor specifieke zoekacties gebruikt u 'boleaans zoeken'. U zoekt in het N.T. naar alle plaatsen waar 'Jezus' voorkomt zonder 'Christus'. Dan typt u: +Jezus -Christus!

Zoekfilter

Soms als je op een woord hebt gezocht wil je dat woord alleen zoeken in een bepaalde categorie, bijvoorbeeld in de Heidelberger Catechismus, in dogmatische werken, of bij een bepaalde schrijvers, dan kun je achteraf filteren met deze optie.

Selecteren

Als je in het Nieuwe Testament naar een woord zoekt krijg je vaak heel veel plaatsen waar het woord voorkomt. Met deze optie kun je niet alleen zoeken binnen een bepaald boek, maar soms zelfs binnen een bepaald hoofdstuk van dat boek.

GELIJK TOEGANG KRIJGEN TOT DE COLLECTIE

DioNeth
Dioneth logo

Jaarlicentie Dioneth Online Collectie € 29,95 incl. btw | jaar

Start nu uw proefabonnement van 7 dagen*

DioNeth

Wij wensen u veel zegen en leesplezier toe met de woorden van 1 Korinthe 2:10:

“Aan ons echter heeft God het geopenbaard door Zijn Geest.
De Geest immers onderzoekt alle dingen, zelfs de diepten van God”

Of zoals de beroemde kerkvader Augustinus het in zijn Belijdenissen eens zei:

“Ons hart is onrustig totdat het rust vindt in U”